Codestarter
Over Codestarter
Wat is Codestarter en wat gaan we allemaal doen?

Met Codestarter hebben we als doel gesteld om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met probleemoplossend denken. En ze verleiden om nieuwe, niet-alledaagse dingen te leren. Dit doel willen we in de komende vijf jaar bereiken.

 

Codestarter is een initiatief van NEMO Science Museum en PBT en wordt mogelijk gemaakt door Google.

 

In de toekomst zullen technologieën een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijkse leven. Om deze toekomstige wereld te kunnen (blijven) maken en begrijpen is het voor kinderen van groot belang dat ze in staat zijn om problemen op te oplossen, creatief en logisch na te denken en goed te kunnen samenwerken. Kennis van wiskunde en programmeren is essentieel. In de toekomst wordt dit net zo belangrijk als taal, rekenen of Engels.

 

Codestarter wil kinderen enthousiasmeren voor onder andere programmeren, coderen en ontwerpen en ze inspireren om hun eigen wereld te maken. Zodat ze mee kunnen in de razendsnel veranderende wereld.

 

Codestarter richt zich op het aanbod van naschoolse activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar op het gebied van programmeren, coderen en 3D-printen. Dit doen we o.a. met deze website, door mensen en organisaties te helpen een club of een cursus te starten, door organisatie van workshops tijdens de Techniekpact on Tour van Andre Kuipers en met een jaarlijks Codestarter event in NEMO Science Museum.

In 2018 geeft Codestarter een financiële impuls aan de activiteiten van CoderDojo om zo nog meer kinderen op een laagdrempelige manier te leren programmeren. CoderDojo legt een infrastructuur neer met handvatten voor Dojo’s in heel Nederland zodat ze snel op kunnen starten en zich kunnen ontwikkelen. Bij een Dojo leren kinderen tussen de 5 en 17 jaar onder andere programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen en games te maken. 

 

En we zijn nog veel meer van plan!

 

Heb je zelf een ook idee? Stuur dan een bericht naar [email protected].

 

 

 


Deel dit artikel: